Du benytter en eldre versjon av Internet Explorer. For optimal brukeropplevelse anbefaler vi deg å oppgradere til en nyere versjon eller bytte nettleser.
  BLOGG   Artikler   Eventyret om Sankta Lucia

BLOGG

Eventyret om Sankta Lucia

Eventyret om Sankta Lucia

Vi gir deg eventyret om Sankta Lucia

Få vet hvem Sankta Lucia var og hvorfor vi feirer henne hvert år den 13. desember. Her får du eventyret om livet hennes.

Eventyret om Sankta Lucia

Det var en gang en skjønn jomfru som var født til et liv i luksus. Hver kveld listet hun seg ut for å gi mat og glede til de som sultet og led.
Faren til Lucia var død og den syke moren ville sikre Lucia et liv i rikdom ved å gifte henne bort. Det ville ikke Lucia. Hun ville følge det Jesu Kristus hadde sagt. Hun ville ikke tenke så mye på seg selv, men ta vare på menneskene rundt seg. Hun ville ikke gifte seg inn i et liv i sus og dus, for da kunne hun ikke hjelpe andre. Lucia ville gi bort alt hun eide til de fattige, men den syke moren ville ikke høre på henne ...
Fortvilet og redd løp Lucia til Sankt Agathas grav og bønnfalt henne om hjelp.
- Gode Sankt Agata, hjelp moren min til å forstå: Jeg kan ikke være lykkelig om jeg ikke får hjelpe de som har det vondt! Hva skal jeg med rikdom, når de fattige lider og jeg bare kan tenke på dem?
Og tenk, det skjedde et under, for moren til Lucia ble frisk og hadde ikke lenger vondt noe sted.
Da forstod moren at Lucia skulle tjene de som led og hadde det vondt. Hun skulle ikke gifte seg og bryllupet ble avlyst. Lucia var lykkelig!
Men mannen som Lucia skulle gifte seg med ble rasende!
- Om ikke jeg skal få henne, så skal ingen andre få henne heller! sa han.
Han fortalte lederne av byen at Lucia var kristen. Flere soldater, og mennesker som ikke likte kristendommen, dro hjem til Lucia for å arrestere henne. Men Lucia satt fast i bakken. De greide ikke å rikke henne og det var umulig å få henne med.
- Da brenner vi henne!, var det en som sa.
De stablet opp tørr ved rundt Lucia. Så tente de på, og det ble et mektig bål. Men flammene skadet ikke Lucia i det hele tatt! Da all veden var brent opp, stod Lucia der like hel og frisk.
Da var det en som tok et sverd og hugget hodet av henne. Og sånn døde Lucia ...
Men hun fortsatte å leve i hjertene til alle de hun hadde hjulpet, og alle dem som hørte om henne. Ryktet om den gode og modige jomfruen spredte seg vidt og bredt, og hennes barmhjertighet og mot blir feiret hvert eneste år den 13. desember – til den dag i dag.

 

Kommentarer

Du må være logget inn for å skrive kommentar

Logg inn | Ny bruker

Sanger og aktiviteter som hører julen til
kr 298,00

Hvorfor smiler vi?

Smiling er egentlig bare grimaser. Vi trekker muskler i og rundt munnen til siden og oppover. Noen ganger gjør vi det med vilje, andre ganger klarer vi ikke la være, men hvorfor gjør vi det?

På jakt etter hoggorm

Kor er hoggormane om sommaren? Ein norsk forskar har festa radiosendarar på ormane for å finne ut av saka.

Mestere i forvandling

Noen dyr skifter fullstendig form én eller flere ganger i løpet av livet. Sommerfugler, frosker og flyndrer er blant forvandlingsmesterne.