Du benytter en eldre versjon av Internet Explorer. For optimal brukeropplevelse anbefaler vi deg å oppgradere til en nyere versjon eller bytte nettleser.
  BLOGG   Artikler   Et utvidet syn på produktkvalitet

BLOGG

Et utvidet syn på produktkvalitet

Et utvidet syn på produktkvalitet

Kvalitet er noe mer; noe som tilfredsstiller individets behov, samtidig som samfunnets langsiktige interesser ivaretas.

Vi har god kvalitet, riktig kvalitet og vi har dårlig kvalitet, men hva legger vi i ordet kvalitet?

Ordet kvalitet brukes og forstås ofte i positiv betydning, som betegnelsen kvalitetsprodukt. Men hvordan vi definerer kvalitet er høyst personlig og samsvarer med pris, forventninger og opplevelser. Ettersom vi har tilgang til stadig ny kunnskap er det på høy tid at begrepet rommer noe mer. En ny og dypere forståelse av ordet kan hjelpe oss til å navigere mot et mer bærekraftig forbruk.

"

God kvalitet er noe mer; noe som tilfredsstiller individets kortsiktige behov, samtidig som samfunnets langsiktige interesser ivaretas.

Frode Nyeng forfatter av boken Etikk og økonomi

"

Hvordan bli en bevisst forbruker

Det snakkes mye om etikk, økonimi og samfunnsansvar i næringslivet. Hvordan vi bygger etiske verdier inn i selve produktet eller tjenesten, vil være utslagsgivende for en utvikling i riktig retning. Men næringslivet klarer ikke dette uten bevisste forbrukere ..., forbrukere som spør seg:

  • Hvordan vil produktet tilfredsstille mine, eller den jeg kjøper det til sine, individuelle behov?
  • Hvordan oppfyller det samfunnets langsiktige interesser?

Gjennom å bli mer bevisst på våre krav til kvalitet, kan vi som forbrukere påvirke i riktig retning. Det vil alltid være en diskusjon om hvem som skal være drivende for utviklingen; forbrukerne via sine kjøp eller næringslivet via sin produktutvikling. Men en ting er vi sikre på ...

... det er alltid personlig

Enten du er kjøper, utvikler eller selger ...; god produktutvikling er høyst personlig. For eksempel laget vi SHUFFLEbook til egen bruk.

mafs_hand_tips

Er etikk og moral fremtidens konkurransemiddel?

 

"I vår familie trengte vi en bok som var enkel å leke med, lett å holde og vakre å se på. Vi ønsket en bok verdt å falle for, så vi laget en SHUFFLEbook. Og for å være ærlig, ti år senere, er vi fortsatt like forelsket i den. Heldigvis setter mange av våre venner, som deg, pris på kunst, estetikk, funksjonalitet og god kvalitet. I ettertid har den positive responsen gitt oss en videre forståelse av begrepet kvalitet - at kvalitet er noe mer; noe som tilfredsstiller individets behov, samtidig som samfunnets langsiktige interesser ivaretas. I fremtiden vil vi fortsette å bruke vår intuisjon og lidenskap til å lage mer innhold til SHUFFLEbook, som vi håper du vil nyte så mye som vi gjør."

 

 

 

Som best vi kan tar vi miljømessige hensyn; som krav til holdbarhet, materialer og gjenbruk. Derfor er SHUFFLEbook trykket i farger av soya. Bli med å skape nye tradisjoner!

FAKTA 

Et etisk designperspektiv tar hensyn til grunnleggende og ideologiske verdier ved utforming og produksjon av produkter.

  • Grunnleggende fordi det styrer tankegangen i designprosessen.
  • Ideologisk fordi vi tenker på et bredt spekter av brukere; unge, gamle, funksjonsfriske og funksjonshemmede.

Kommentarer

Du må være logget inn for å skrive kommentar

Logg inn | Ny bruker

Mine første sangkort utgått
kr 298,00

Mammatre tar seg av ungane sine

Forskarar har funne ut at dei store trea hjelper ungane sine med å vekse opp.

Da ingen voksne passet på

I gamle dager var det vanlig at små barn lekte utendørs alene. Det førte til mye moro, men også mange farlige situasjoner.

Får hakkespetter hjernerystelse?

Snakk om å kline huet i veggen!