Du benytter en eldre versjon av Internet Explorer. For optimal brukeropplevelse anbefaler vi deg å oppgradere til en nyere versjon eller bytte nettleser.
  BLOGG   Artikler   5 tips til hvordan du fører juletradisjonene videre – eller skaper dine egne

BLOGG

5 tips til hvordan du fører juletradisjonene videre – eller skaper dine egne

5 tips til hvordan du fører juletradisjonene videre – eller skaper dine egne

Sanger og aktiviteter hører julen til. Kanskje kommer nissen med god julestemning denne jula? Sangkort: "Deilig er jorden"

Går du med et ønske om å føre videre de kjente og kjære julesangene, men husker bare noen få. Vil du gjøre enkle juleforberedelser som skaper god julestemning og rammer inn julefeiringen for de du er sammen med i jula. Sånn fører du juletradisjonene videre, eller skape dine egne, med sanger og aktiviteter som hører julen til.

1) Trekk et kort

Sanger og aktiviteter som hører julen til kommer i en hendig kasett, akkurat som de andre populære SingSang-kortene. Det er enkelt; bare å åpne, trekke et kort og synge en sang. Hvert sangkort har en vakker illustrasjon av sangen på den ene siden og sangteksten på den andre. Det er mange anledninger i løpet av en dag dere kan synge sammen; før måltidet, når dere koser dere sammen eller ved leggetid. Snakk om hva dere ser i tegningen. Når du viser tegningen til barnet og synger sangen, er det utrolig hvor raskt det vil kjenne igjen nettop det sangkortet. Om det er noen melodier som er ukjente, kan du lytte til melodiene her, (scroll ned).

jul_sangkort_mamma_barn

Konkurranse 

Hvilken julesang skjuler seg bak tegningen?
Delta i trekningen av tre – 3 – eksemplarer av "sanger og aktiviteter som hører julen til"
Trekning 12. desember.

2) Velg ut noen julesangfavoritter

I "sanger og aktiviteter som hører julen til" finner du 24 julesanger både med og uten trosretning. Du trenger ikke legge lista så høyt. Det viktigste er at dere synger på den måten som passer dere. Gå i gjennom sangkortene og velg ut noen favoritter. Har ikke barnet rukket å få noen favoritter blant julesangene, velg de du selv er trygg på og som du vil føre videre. Det kan være sanger med bevegelsesleker eller ord det er hyggelig å ha et forhold til i jula som; lys, grøt, nisser, engler, danse, klappe, synge, le eller juletre.

 

Julesanger_favoritter

Julesangfavoritter: "Tenn lys", "På låven sitter nissen", "Sankta Lucia", "Du grønne glitrende tre", "Så går vi rundt om en enebærbusk".

 

3) Velg ut noen favoritter blant juleaktivitetene

I "Sanger og aktiviteter som hører julen til" finner du seks aktiviteter som hører juen til. De er valgt ut med nennsom hånd for å skape god julestemning med de rundt deg. Gå gjennom aktivitetene, kanskje er det noen som gir deg god julestemning fra din egen barndom. Å lage pepperkaker fra grunnen av er en fin aktivitet som kan gå over flere dager i små porsjoner. Å handle inn ingrediensene er hyggelig å gjøre sammen. Når dere lager pepperkakedeigen vil kjøkkenet bli fylt av de nydeligste dufter; nellik, sirup, pepper, ingefær og kanel vekker luktesansen og lagrer seg godt på minnet.

 

30_pepperkake_forberedelse
4) Pynt med vakre julesangkort

Du kan bruke kortene til å pynte med. Heng de opp på en gren, eller pakk inn enkelte kort i julekalenderen. Da gir du gode minner som varer. Pynt julebordet eller hull hvert sangkort og heng de opp på juletreet. Om du vil gå rundt juletreet sammen de du feirer jul med, kan barna få trekke fra treet før julepresangene blir pakket opp. "Så går vi rundt om en enebærbusk", "På loven sitter nissen", "Du grønne glitrende tre", "O jul med din glede" og "Jeg er så glad hver julekveld" passer perfekt til juletregange.

 

19_desember

"O jul med din glede"

Vi klapper i hendene,
vi synger og vi ler, så glad er vi,
så glad er vi.
Vi svinger oss i kretsen og neier,
og bukker.

 

bordpynt_glade_jul
5) Juletradisjoner blir til over tid

Om du vil vente til juleaften med "sanger og aktiviteter som hører julen til", passer de perfekt som gaven dere vil få glede av i år fremover. Er du blant de som savner å gå julebukk er romjulen her fremdeles. Velg en eller flere sanger dere vil synge og inviter med venner av barna. Juletradisjoner blir til over tid og du velger selv hvilke tradisjoner du vil skape – eller føre videre.

God jul!

Sanger og aktiviteter som hører julen til
kr 298,00

Da ingen voksne passet på

I gamle dager var det vanlig at små barn lekte utendørs alene. Det førte til mye moro, men også mange farlige situasjoner.

Får hakkespetter hjernerystelse?

Snakk om å kline huet i veggen!

Hvorfor smiler vi?

Smiling er egentlig bare grimaser. Vi trekker muskler i og rundt munnen til siden og oppover. Noen ganger gjør vi det med vilje, andre ganger klarer vi ikke la være, men hvorfor gjør vi det?